Herve, in het van de driehoek Aken-Luik-Maastricht....

Ver van 5km: de abdij van Val Dieu (zijn park en zijn brouwerij), Fort van Battice, Espaces des Saveurs (de Ruimte van de Lekkere Smaken) aan het huis van Toerisme van Herve en het gemeenschappelijke zwembad van Herve.

Toegang tot RAVEL tussen Luik (20 km) en Hombourg (10km).

Tussen 5 et 10 km: 2 van de mooiste dorpen van België Olne en Clermont-sur-Berwinne, Amerikaans Kerkhof van Henri-Chapelle, bezoek van een siroopfabriek en/of en kaasfabriek (op zaterdag). Aubel en zijn markt op zondag en de visfabriek van Fouron-Saint-Pierre. Blegny-Mine (UNESCO).

Tussen 10 et 15 km: Brouwerij van Hombourg. De drie stenen (verbindingspunt tussen België, Nederland en Duitsland) en de Boudewijntoren. Verviers en de wolmuseum. Limbourg : oude hoofdstad van hertogdom Limbourg. De koolmijn van Plombières. Wégimont: 3 openluchtzwembaden.

Tussen 15 et 25 km : de Thermen van Spa « La perle des Ardennes », de Kasteel van Franchimont, de Stuwdammen van de Gileppe en Eupen.

Wezet en het maison de la Montagne Saint-Pierre.... Chaudfontaine(Thermen)....Luik....Maastricht.....

Tussen 25 et 40 km : Achen, Malmedy, Stavelot (Coo), De Hogen Venen ...

Regionale specialiteiten : de stropp (100% appels en peren), de cider, de brewerij van Val-Deu en Grain d'Orge, de Lev'gos (zoet en doorspekt met krenten), en de beroemde Hervekaas, de enige belgische « B.O.B. » kaas !

Au Pays des Saveurs | Geneviève et René Badot-Bargibant | rue Halleux, 552 | 4654 Charneux (Herve)
Tél.: +32 (0)87 67 56 06 | GSM: +32 (0)495 760 666
genevieveba@gmail.com