Herve, in de driehoek Aken-Luik-Maastricht....

Op minder dan 5km: de abdij van Val-Dieu (met zijn park en zijn brouwerij), het Fort van Battice, Espaces des Saveurs (de Ruimte van de Lekkere Smaken) aan het huis van Toerisme van Herve en het gemeenschappelijke zwembad van Herve.

Toegang tot RAVEL tussen Luik (20 km) en Hombourg (10km).

Tussen 5 et 10 km: 2 van de mooiste dorpen van België Olne en Clermont-sur-Berwinne, Amerikaans Kerkhof van Henri-Chapelle, bezoek van een siroopfabriek en/of en kaasfabriek (op zaterdag). Aubel en zijn markt op zondag en de visfabriek van Fouron-Saint-Pierre. Blégny-Mine (UNESCO Werelderfgoed).

Tussen 10 et 15 km: Brouwerij van Hombourg. Het drielandenpunt (tussen België, Nederland en Duitsland) en de Boudewijntoren. Verviers en het wolmuseum. Limbourg : de oude hoofdstad van het hertogdom Limbourg. De koolmijn van Plombières. Wégimont: 3 openluchtzwembaden.

Tussen 15 et 25 km : de Thermen van Spa « De parel van de Ardennen », het Kasteel van Franchimont, de Stuwdammen van de Gileppe en van Eupen.

Wezet en het maison de la Montagne Saint-Pierre.... Chaudfontaine(Thermen)....Luik....Maastricht.....

Tussen 25 et 40 km : Aken, Malmédy, Stavelot (Coo), De Hoge Venen ...

Regionale specialiteiten : de siroop (100% appels en peren), de cider, de brouwerijen van Val-Deu en Grain d'Orge, de Lev'gos (zoet en doorspekt met krenten), en de beroemde Hervekaas, de enige belgische « B.O.B. » kaas !

Au Pays des Saveurs | Geneviève et René Badot-Bargibant | rue Halleux, 552 | 4654 Charneux (Herve)
Tél.: +32 (0)87 67 56 06 | GSM: +32 (0)495 760 666
genevieveba@gmail.com